Historie

Mokhtar

Cornerstone Bediening van Mochtar Essid van afgelopen Jaren

Mochtar is van oorsprong Tunesiër en grootgebracht in een moslimgezin.
35 jaar geleden werd hij wedergeboren en gaf hij de heerschappij van zijn leven aan zijn Vader in de hemel en aan Yeshua.
Hij is sinds 1994 intensief betrokken bij de toenadering tussen Arabische christenen en christenen uit andere volken, die geloven in Thora en van Gods feesten houden en de overtuiging hebben dat ze geënt zijn op de edele olijf (Romeinen 11), waarvan Jeshua de wortel is.
Mochtar is getrouwd met Sifra en heeft 3 kinderen: een zoon en een dochter (een tweeling) van 26 en een zoon van 24 jaar oud. Hij woont al 30 jaar in Nederland en spant zich via Cornerstone Ministries in voor christenen in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Israel.
Cornerstone Ministries werkt gebaseerd op gebed voor de Arabische naties en Israël.
Mochtar mocht op verschillende plaatsen en bij verschillende gelegenheden getuigen van verzoening en vergeving, onder meer voor politieke leiders. In oktober 2002-2005 bracht hij een boodschap van verzoening in de Knesset, het Israëlisch Parlement. In 2006 gaf hij zijn getuigenis in het Parlement van Ethiopië. Hij sprak 2 keer in het Europese parlement over de holocaust in 2009 en 2010.